Gå till innehåll
Depåbiblioteket, Päivärannantie 10, 70420 KUOPIO. Tel: 0294 117 600 (växel), 0294 117 680 (fjärrlån)

Projektet för nybyggnad

Vi informerar på denna sida om framstegen i byggprojektet för Depåbiblioteket.

SRV bygger en nybyggnad för Depåbiblioteket i Hiltulanlahti, Kuopio. Byggprojektet är igång och förväntas vara färdigt vid slutet av år 2024.

###

Titta på bilder från byggarbetsplatsen här

Enligt planen ska nybyggnaden av Depåbiblioteket vara färdig vid slutet av år 2024, och byggprojektet har fortskridit enligt tidtabellen. Med nuvarande prognos bör vi alltså kunna påbörja flytten mellan åren 2024-2025.

###

För att flytten ska gå så smidigt som möjligt har vi arbetat med samlingarna sedan förra sommaren: vi har inte bara rensat databasen utan även gått igenom hyllorna. Under den pågående våren förbereder vi upphandlingen av flytten. Efter upphandlingen, under den kommande hösten, kan vi ge mer detaljerad information om tidtabellerna för flytten.

Den kommande flytten påverkar också hur länge vi kan ta emot material från andra bibliotek.

###

Vi tar emot böcker och tidningar som vanligt fram till slutet av augusti. När det gäller musikmaterial tar vi endast emot material märkt med sändande bibliotekets Vaari-ägande- eller LowTag-märkning före flytten till nya lokalerna. Vi informerar mer senare.

Depåbibliotekets fjärrlåneservicen fungerar som vanligt tills vidare.

Vår nybyggnad för Depåbiblioteket ska stå klar vid slutet av år 2024 och då kan vi alltså börja packa kollektioner för flytten.  

För att flytten ska gå så smidigt som möjligt, hoppas vi att era bibliotekslån ska returnera oss fram till 29.11.2024.

Vi ska informera i god tid om alla förändringar som gäller fjärrlåneservicen.