Siirry sisältöön
Varastokirjasto, Päivärannantie 10, 70421 KUOPIO | Puh. 0294 117 600 (vaihde), 0294 117 680 (kaukopalvelu)

Varastokirjaston asiakkaina on kirjastoja ja tietopalveluita – Suomesta ja ulkomailta. HUOM! Yksityisasiakkaita Varastokirjastolla ei ole (poikkeuksena ovat Celia – kirjaston asiakkaat). 

Kyllä. Varastokirjasto ei peri kaukopalvelumaksuja kirjastoilta – kirjasto voi periä mahdolliset omat kulunsa asiakkailtaan. Ainoa kirjastoasiakkaan maksu on kaukolainan palautus – sen postimaksua Varastokirjasto ei maksa. Myös artikkelikopiot ovat ilmaisia. Jos kirjastonne on lahjoittamassa julkaisuja, Varastokirjasto maksaa niiden lähetyskulut.

Ei voi. Varastokirjaston kokoelmaan lisätyt niteet ovat pysyvästi Vaari-Finnassa kirjastojen kaukolainakäytössä, eikä niitä myydä ulos.

Varastokirjaston palvelutoiminnan periaate on nopeus: tilaukset pyritään saamaan postiin jo saman päivän aikana. PDF-muotoiset artikkelikopiot toimitetaan 24 tunnin kuluessa tilauksesta

Tutkijoilla ja opiskelijoilla on mahdollisuus lopputyötä, väitöskirjaa tai muuta tutkimusta varten käydä tutustumassa Varastokirjaston kokoelmaan. Vierailun ajankohdan voi sopia ottamalla yhteyden kaukopalveluun (ill.varastok(at)nrl.fi).

Ei voi. Laina on kotikirjaston kortilla, joten vain kotikirjasto voi uusia lainaa web -käyttöliittymän kautta.

Yksittäisiä lehtiä lainataan. Osa Varastokirjaston lehdistä on sidottuja vuosikertoja ja silloin Varastokirjasto lähettää lainaksi koko vuoden.

Kaikki mitä Vaari-tietokannasta löytyy on kirjastojen tilattavissa asiakkaidensa kotilainaksi.

Sanomalehtiä ei oteta Varastokirjaston kokoelmaan.

Varastokirjaston tietokanta on rakentunut vuodesta 1989 alkaen ja sisältää monin eri tavoin kuvailtua aineistoa. Varastokirjaston primääriluettelointi on minimitasoa, jossa asiasanoitusta ei tehdä. Yhä enenevässä määrin aineistoa poimintaluetteloindaan Melindasta, jolloin tietueet sisältävät toisissa kirjastoissa tehtyä asiasanoitusta. Sanahaulla voi yrittää haravoida teoksia, joiden nimekkeessä esiintyy tietty sana. Vaari-Finnassa parhaiten aineistoa löytyy käyttämällä perushaun Kaikki osumat tai Otsikko -hakuja. Tarkennetussa haussa voi lisäksi myös tehdä rajauksia esim. kielen tai aineistotyypin tai aineiston iän mukaan.

Vaari-Finna on Varastokirjaston tietokanta

Vaari-Finna on ensisijaisesti kaukopalvelulle tarkoitettu paikannustietokanta. Alkuperäisluettelointi tapahtuu minimitasolla, jolloin tietueet eivät sisällä luokitusta, asiasanoitusta ja sarjamerkintöjä. Muualta kopioidut tietueet ovat enimmäkseen kirjastotasoa tai kansallisbibliografiatasoa.