Siirry sisältöön
Varastokirjasto, Päivärannantie 10, 70420 KUOPIO | Puh. 0294 117 600 (vaihde), 0294 117 680 (kaukopalvelu)

Kaukolainaus

Varastokirjasto on ollut Suomen suurin kaukopalvelukeskus vuodesta 1996 alkaen. Yliopistokirjastojen kotimaisesta ottolainauksesta lähes 60 % tulee Varastokirjastosta. Kaukopalvelun asiakkaiksi ovat rekisteröityneet kaikki kotimaiset yliopistojen kirjastot ja niiden toimipisteet, kaikki maakuntakirjastot ja lähes kaikki muut yleiset kirjastot.

Varastokirjasto ei peri kirjastoilta maksua lähettämistään lainoista. Palvelutoiminnan periaate on nopeus: tilaukset pyritään saamaan postiin jo saman päivän aikana.

Kätevintä on tilata suoraan Vaari-Finnan kautta. Tilaamista varten kirjasto tarvitsee tunnukset, joilla kirjaudutaan sisään. Tunnukset saa ottamalla yhteyden kaukopalveluun.

Laina-ajat:

Painettu aineisto: 35 vrk
LP- ja CD-levyt: 35 vrk
Pistekirjat: 70 vrk

Lainan voi uusia 10 kertaa, ellei siitä ole varausta.

Jäljennepalvelu

Varastokirjasto toimittaa artikkelikopiot PDF-liitetiedostoina kirjaston sähköpostiin, josta ne voidaan tulostaa paperille. Toimitus tapahtuu pääsääntöisesti 24 tunnin kuluessa tilauksesta. Artikkelit ovat kirjastoille maksuttomia.

Jäljenteiden osuus koko kaukopalvelusta on noin 30 %. Jäljenteistä 90 % menee tieteellisiin kirjastoihin, ja ne ovat pääosin englanninkielistä STM (Science, Technology, Medicine) aineistoa 70-90 luvuilta.

Artikkelit toimitetaan pääsääntöisesti mustavalkoisina, mutta myös värikopiointi onnistuu. Artikkeli skannataan värillisenä jos se sisältää tietoa, joka ei välity mustavalkoisena, tai jos asiakas niin haluaa.

Ohje kirjastoille tilauksen tekemiseen Varastokirjastosta.
Tilauksen matka Varastokirjastossa.

Vaari-Finna on Varastokirjaston tietokanta

Vaari-Finna on ensisijaisesti kaukopalvelulle tarkoitettu paikannustietokanta. Alkuperäisluettelointi tapahtuu minimitasolla, jolloin tietueet eivät sisällä luokitusta, asiasanoitusta ja sarjamerkintöjä. Muualta kopioidut tietueet ovat enimmäkseen kirjastotasoa tai kansallisbibliografiatasoa.